A Csíplek! Alapítvány kizárólagos támogatója az eredményes szúnyogmentesség magyarországi megvalósítója, a NO MOSQUITO Kft.

Keresés

MÁSOK VAGYUNK, MINT MÁSOK!

MÁSOK VAGYUNK, MINT MÁSOK!

2016.04.23-án a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a szegedi füvészkertben tartotta meg a Föld Napja rendezvényt. A rendezvényen a Csíplek! Alapítványés a a NO MOSQUITO Kft. egy közös standon mutatta be az eredményességben országosan egyedülálló technológiát képekkel is illusztrálva.

A rendezvényen a gyerekek voltak a központban, meglepődésünkre a gyerekek nagyon sok dolgot tudtak a szúnyogokról, és az ellenük történő védekezési lehetőségekről.

Nagyon találó volt a poszterre kiírt jelmondat, miszerint "Mások vagyunk, mint mások", hiszen ezzel a módszert csak a No Mosquito Kft. alkalmazza, s ezzel tesznek is valamit a szúnyogártalom elkerülése ellen, nem csak a szúnyogokkal együtt önmagukat is lepermetezik a kockázatos kémiai vegyszerekkel... mint mások.

A Környezettudatos Szúnyoggyérítés bebizonyította, hogy a módszer alkalmazása bár sokkal több munKát igényel, az összköltsége mégis töredéke a kémiai szúnyoggyérítésnek, és segítségével hosszantartó valódi szúnyogmentesség érhető el. Az országosan használt kémiai rovarirtás egyrészt jóval drágább, és tartós szúnyogmentesség nem érhető el vele, s a kémiai rovarirtással az utolsó helyen kullogunk az Európai Unióban a szúnyogmentesítés területén.

Tablón képekkel mutattuk be a Környezettudatos Szúnyoggyérítés publikus képeit (mindent azért nem...), valamint élő csípőszúnyog lárvákat, illetve szúnyogbábokat lehetett nagyítóval nézni, illetve a laboratóriumi kísérleteknél használt mikropipettával összegyűjteni.

Ki lehetett próbálni a tenyészőhely területméréséhez használt terepi-GPS -eket, illetve a lézeres távolságméréssel is megismertettük az érdeklődő gyerekeket. Érdekességképpen elmondtuk, hogy tavasszal rövid ideig tartó éjszakai fagyok is lehetségesek. A kora-tavaszi szúnyogfajok "snowmelt mosquitoes" fejlődését azonban ez nem állítja meg, néhány napig jégbe fagyott körülményeket is túlvészelik ezek a fajok.

A tenyészőhelyek vizsgálatánál kora tavasszal jó megfigyelési lehetőség nyílik a tenyészővíz vízterének hőmérséklet meghatározásával, de a vizek pH-értékének a meghatározását is elvégezhették az érdeklődők.