A Csíplek! Alapítvány kizárólagos támogatója az eredményes szúnyogmentesség magyarországi megvalósítója, a NO MOSQUITO Kft.

Keresés

Megvalósult álom

Még 2010-ben akadtunk rá a cikk alapjául szolgáló terepi kétéltűre (ha valaki utánaszámol, jóval azelőtt, hogy megalakultunk). Éreztük, hogy ilyen gép nélkül nem tudunk továbbfejlődni, de megvalósult. Igaz, a gép a No Mosquito Kft. tulajdona, de mivel nagyon jó a viszonyunk, bármikor a rendelkezésére áll a Csíplek! Alapítványnak is. A Környezettudatos Szúnyoggyérítés során új módszereket próbálunk ki a készítmény tenyészővízbe juttatásához, és remekül bevált azokon a helyszíneken, ahol már a combcsizma, mellcsizma is beázott volna. A légi-biológiát elfelejthetjük, mert bár kipróbáltuk a módszert, de a nulla százalékos hatékonyságú légi-biológia nem győzött meg minket.

A mocsárjáró terepi kétéltű nélkülözhetetlen pl. a hullámtereken található tenyészőhelyek térképezéséhez és monitorozásához. Erdőben fák és szúrós bozótok között, nyakig érő fűben és csalánban, vízben, sárban, szóval egy sor nehéz terepi körülmény között is kipróbáltuk a kétéltűt. A próba során az Argo várakozáson felül teljesített, minden kétséget kizáróan új dimenziókba emeli a Környezettudatos Szúnyoggyérítés magyarországi megvalósulását.
Erdei víztérben közlekedés
Erdei víztérben monitorozás
Terepen közlekedés
Közúton közlekedés (rendszám van)
Tisza-töltésen (Alföldön nem találtunk meredekebb részt)
Tisza-folyóban

Elvesztettük az erdőben forgolódás közben a hátsó rendszámát a kétéltűnek. Másnap elindultunk megkeresni. A jármű talajnyomása jóval kevesebb, mint egy gyalogosé, az erdőben semmi nyomát nem láttuk az előző napi ottjártunknak. Szerencsére mindig használunk GPS-nyomkövetőt, ami lehetővé tette az előző nap bejárt útvonal megtalálását. Az erdő mélyén így megtaláltuk az elvesztett rendszámot is.

Az Argo név egy a görög mitológiában szereplő hajó, melynek orr része különös tulajdonságokkal bírt, azaz tudott beszélni és ismerte a jövőt. A jövőt mi is ismerjük, szorgalmas munkával és hozzáértéssel az általunk képviselt környezettudatos módszer vezet a szúnyogártalom tartós és biztonságos megoldásához. Nemkülönben minden jelenlegi lehetőség közül a legolcsóbb is a tapasztalataink és eredményeink szerint.