A Csíplek! Alapítvány kizárólagos támogatója az eredményes szúnyogmentesség magyarországi megvalósítója, a NO MOSQUITO Kft.

Keresés

Bemutatkozás

Környezettudatos szúnyoggyerités megítéléseA Környezettudatos szúnyoggyérítés miért Természetbarát?
~ miért Környezetbarát?
~ miért Egészségbarát?
~ miért költségtakarékos?
~ miért munkahelyteremtő?
Miért nem károsítja a környezettudatos szúnyoggyérítés a táplálékláncot?
A csípőszúnyogok a madarak fontos fehérjebázisát képezik?
Miért jelentenek a módszereink sok esetben végleges megoldást a szúnyogproblémára?

Egyértelmű leírást, könyvből kiolvasható ismereteket nem fog kapni, hiszen a környezettudatos szúnyoggyérítés módszerét ugyan kidolgoztuk, ezek a tapasztalatok még sehol nincsenek leírva. A változatos helyszíneken jelenlévő eltérő körülményeket kell figyelembe venni.

De keressen minket, ismerje meg előadásainkat...
S ne feledje, a szúnyogok ellen csak összefogással lehet eredményes a védekezés.


A szúnyogok ősi egyedeinek taxonómiai kialakulása nem pontosan meghatározott (max. 200 millió év), de 93 millió éves borostyánból már kimutatták ősi egyedeiket. Ezzel szemben az emberiség legősibb példányait még szőrtakaró borította. A legnagyobb jóindulattal kb. 400 000 éve bosszanthatják az emberiség őseit a szúnyogok.

A XX.sz-ban már tenni is akartak valamit az emberek a szúnyogártalom ellen. A század elején már tanulmányok jelentek meg a szúnyogokról, de ezek inkább fajleírások voltak. Egy korabeli könyv szerint: "A háború és a nyomában járó pusztulás miatt csak 1949-ben indulhatott meg a szúnyogok elleni védekező munka." Ekkor a szúnyoglárvák ellen kémiai módszerekkel védekeztek, ami nagyon káros volt...

Ekkor ez még az életmódjuk tanulmányozásával a tenyészőhelyek víztereinek a kezelését jelentette. A légi (kémiai) szúnyogirtás módszerét nagy keleti szomszédunktól vettük át... tudtommal 1964-ben, legalábbis a mellékelt foto tudtommal az első légi-kémiai szúnyogirtást mutatja be.

A légi-kémiai szúnyogirtásnak azonban sok mellékhatása is van, nevezetesen, hogy a kémiai rovarölő szer (idegrendszert zavarja össze), sok más élőlényt is elpusztít és valamennyi eddig kidolgozott szerről kiderült, hogy kockázatos mellékhatásokat okoz.

Korunkban már sokkal környezet~, természet~ és egészségbarátabb módszerekkel van lehetőségünk a szúnyogártalom elleni védekezéshez, ráadásul a munkaigényes tevékenységek költséghatékonyabbak is.

Ennek felismerése még nem hoz áttörést, mert eljutottunk addig a szintig, hogy a lakosság nagy részénél hiánytünetek lépnek fel, ha a szúnyogártalom elleni megoldásként nem hallja a légi járművek berregő hangját.

Tehát mindenekelőtt tudatformálásra van szükség. A kezdeti felismerés nagyon jó irányba mutatott, miszerint a repülő szúnyogok ellen úgy védekezhetünk a legegyszerűbben, ha még a vízben szüntetjük meg a szúnyogártalmat.

Rendezvények

Itt olvashat témába vágó aktuális rendezvényekről, eseményekről.


Bővebben

Csatlakozás Támogatás

Csatlakozás, támogatás, a Csíplek Alapítvány számára.


Bővebben